x Toegevoegd aan uw winkelmandje
incl. BTW
Verder winkelen
Winkelmandje
Bestelling afronden
x Houd mij op de hoogte

Ontvang een bericht wanneer dit product weer op voorraad is.

Inschrijven
+31 (0)475 47 26 91 info@justsublime.nl

Calvente Guindalera Tinto 2013

€15,95 per fles 750 ml

Krachtig
Dit is een vier “ Koningsdruiven”  blend, een ware wijnmakers kunst. De tempranillo druif komt van 80 jaar oude wijnstruiken.
Lekker bij: Gevogelte en Vleesgerechten

Product bekijken Nog 10 stuks beschikbaar voor u

Pagos de Indalia Lacabra Y Labota 2015

€13,95 per fles 750 ml
Zacht en kruidig
Een wijn als muziek op het smaakpanel, de swingende trompet van de tempranillo, de ritmisch bas van de cabernet sauvignon met de syrah op de drums. Ontkurk hem en schenk de muzieknoten in uw glas en vergeet heel even de wereld. Biologisch wijn, zeer zacht en smaakvol.
Lekker bij: varkenshaas, ossenhaas, karbonade, stoofvleesgerechten
Product bekijken

Fuente Victoria Talento 2014

€12,45 per fles 750 ml
Krachtig en rond
De naam zegt het al, Talento, talentvol, een wijn die je boeit en bind. Prachtige donkere wijn waar de Hermitages uit de Rhone jaloers op zijn. Boterige stevige wijn die gelijk je hart veroverd. Een echt juweeltje!
Lekker bij: Rood vlees, Oude kaas
Product bekijken Nog 10 stuks beschikbaar voor u

Dominio Buenavista Veleta Cabernet Sauvignon Roble 2014

€10,95 per fles 750 ml
Zacht en elegant
Een elegante, mooie ronde, sterke maar toch smakelijke wijn. Net voldoende houtonen om aan de ene kant de tannine’s te balanceren maar verrast met de frisheid van een Joven.
Lekker bij: stoofvlees, ribeye, serranoham, milde kaas en donkere chocolade
Product bekijken Nog 10 stuks beschikbaar voor u

Dominio Buenavista Veleta Tempranillo Joven 2015

€8,95 per fles 750 ml
Krachtig
Een bruisende eetwijn, jong, temperament, een smaakbeleving bij vleesgerechten in de zomer.
Lekker bij: Wildvlees, Kaas, Chorizo
Product bekijken Nog 10 stuks beschikbaar voor u

Dominio Buenavista Don Miguel Veleta 2012

€14,50 per fles 500 ml
Fris en zoet
Een versterkte cabernet sauvignon-merlot waar de eigenaar zo trots op is dat hij hem naar zijn vader heeft vernoemd. Een wijn die met elke kaas speelt en er een delicatesse van maakt.
Lekker bij: Desserts als afsuiting van een heerlijk diner
Product bekijken

Lagar La Primilla PX Dulce 2013

€12,50 per fles 500 ml
Zoet en zacht
De dessert wijn bij uitstek! Te genieten als koffielikeurtje, maar een waar festijn met chocola, in wat voor vorm dan ook. Of schimmelkaas. Een typische zuid Spaanse dessert wijn die zijn weerga niet kent.
Lekker bij: Rijkelijke desserts, Chocolade
Product bekijken

Pagos de Indalia Rosado 2015

€9,95 per fles 750 ml
Fris en zoet
Ontrafel de geruchten rond rosé, bleek, dieproze, bijzaak, dit is een licht roze wijn, die bij elke gerecht te drinken is, maar ook lekker op een terrasje. Drink hem eens bij Couscous. Een feest bij Ratatouille. Over smaakbeleving gesproken…als oorspronkelijk wijn gemaakt, biologische en rijke rosé.
Lekker bij: Couscous, Ratatouille
Product bekijken

Calvente Guindalera wit 2015

€15,95 per fles 750 ml

Fruitig, vol en rond
Een a typische Muscat wijn, heel klein zoetje en bittertje. Een wijn die verrast en eigenlijk overal bij past.
Lekker bij:  Asperges, Zeevruchten, Eend- en ganzenlever

Product bekijken

Pagos de Indalia Flor de Indalia 2015

€14,50 per fles 750 ml
Zacht en vol
Een heerlijke zachte smaal licht als fluweel op uw tong. Dit is een van de betere wijnen van Alpujarra, concurrent van de Guindelara wit, daar waar de Guindelara de muscatsmaak voortzet proeft u hier duidelijk de rol van de viognier. Een smaakpallet welke doet denken aan de condrieu. Aanrader. Beleving om te drinken, een parel om een vriend/vriendin te schenken.
Lekker bij: Mosselen, Escargots, Vette vis zoals haring en zalm
Product bekijken

Lagar la Primilla Tinaja 2015

€9,95 per fles 750 ml
Fruitig en droog
Een PX in een andere vorm, gerijpt in aarden kruiken (lajars) met een smaak die u doet denken aan sherry, maar toch geen sherry, licht gekoeld met een stokbroodje met olijfolie en druiven siroop een genot die u niet snel vergeet.
Lekker bij: Vette vis zoals haring en zalm
Product bekijken

Dominio Buenavista Veleta Chardonnay 2016

€9,50 per fles 750 ml
Fruitig en vol
Vriendelijk, charmant, vol op smaak gebracht, maar toch niet overheersend. Een wijn die niet kapot kan, een echte “feeling good”.
Lekker bij: Gevogelte, Groente gerechten (bij uitstek: pompoen)
Product bekijken

Garcia de Verdevique Vigiriego 2015

€9,50 per fles 750 ml
Krachtig en fruitig
Exquise wijn gemaakt van de door Feniciërs geïntroduceerde druif genaamd VIijiriego. Een weergevonden schat, vanuit het flesje landwijn van de Alpujarrah geitenhoeder, uitgegroeid tot een prachtige, frisse zachte volle wijn die een keer geproefd moet hebben! 
Lekker bij: Kip, Visgerechten, Geitenkaas
Product bekijken

Garcia de Verdevique Jaen 2015

€12,50 per fles 750 ml
Krachtig en vol
Van een lelijke eendje tot een prinses, van een blenddruif tot een zelfstandige mooie dame , hoog uit de bergen. 100% biologisch. Aparte, intrigerende prachtige smaak met afdronk. Dit is een top product waar maar 1000 flessen van gemaakt zijn.
Lekker bij: Kreeft, Aubergine, Asperges
Product bekijken Nog 10 stuks beschikbaar voor u

Señorio de Nevada Zilver 2013

€13,95 per fles 750 ml
Soepel en rond
Een konings combinatie van 3 druiven, maar smaak als een keizer. Napoleon was wijnboer geworden als hij deze wijn had leren kennen. Een top elegante wijn, die met elke jaargang weer voor een daverend succes zorgt.
Lekker bij: Rood vlees
Product bekijken

Granada: een unieke wijnstreek

Wijn in Andalusië heeft een lange weg afgelegd sinds de Feniciërs voor het eerst in 1100 voor Christus wijngaarden plantte in het vruchtbare gebied rond Cadiz. Niet zo lang geleden was Spaanse wijn vrij eenvoudig – het goede kwam uit de koelere noorden. Die zekerheden uit het verleden zijn niet meer echter inmiddels lijkt het erop dat er geen gebied van Spanje die niet goede wijn kan produceren - of zelfs uitstekende wijn. La Mancha, Jumilla, Yecla en Bullas maken nu allemaal goede wijnen, maar meest intrigerende van alles is Andalusië. Natuurlijk is de provincie al lang wereldberoemd voor zijn meest bekende product - Sherry. Nu, in toenemende mate worden we attent gemaakt op de niet-versterkte wijnen van deze meest zuidelijke deel van Spanje. De meest noordelijke provincie van Andalusië, Cordoba is een broeinest voor de productie van zoete witte wijnen vergelijkbaar met die in de nabije Montilla Moriles. Een paar glazen zal perfect gaan met mediterrane tapas, in het bijzonder de traditionele lokale Jamon Iberico. Vaak beschouwd als een rivaal van Jerez, Montilla Moriles, in de provincie Cordoba, produceert traditionele zoete dessertwijnen en versterkte wijnen. De wijn regio’s 95 bodega's produceren 24,4 miljoen liter per jaar. Om hun wijnen te onderscheiden van sherry, wijngaarden in Montilla Moriles maken gebruik van een ander soort druif genaamd Pedro Ximenez. De druif heeft een hoger suikergehalte dan de Palomino ras, en de natuurlijke hoger alcoholgehalte betekent dat het niet hoeft te worden versterkt met extra alcohol. Maar een van de belangrijkste redenen voor de huidige opwinding over Andalusische wijn is dat er steeds meer productie plaats vindt in het Alpujarra-gebergte in het zuiden van Granada. Dit is een verbluffend mooie regio van Spanje dat, hoewel erg warm in de zomer, geniet van betrouwbaar en overvloedig water stromend uit de Sierra Nevada - de Alpujarras vormen de zuidelijke rand van de Sierra Nevada. Sommige wijngaarden zijn te vinden op meer dan 1000 meter, waarvan de hoogste op 3000 meter. De wijngaard hellingen zijn vaak zo steil dat er met muilezels geoogst moet worden. Het gebied is destijds door de Moren voorzien van een vooruitstrevend irritatie systeem. Men zou veronderstellen dat de grond te vruchtbaar zou zijn voor wijndruiven, maar de steilere hellingen hebben dunnere, minder rijke bodems, en die lijken perfect te compenseren, in combinatie met het microklimaat welke gelijk is aan Californië. De wijnbouw strekt zich uit vanaf Malaga tot Cordoba, Granada tot Almeria maar ook ten Noorden van de Sierra Nevada. Dit geweldige landschap doet denken aan hoe velen van ons voorstellen dat de echte Spanje is, en het ruige terrein is de thuisbasis geworden van een verrassend aantal bodega's in de afgelopen jaren. Ze zijn allemaal klein en vooral familie operaties, voortbouwend op de lokale tradities van het maken van wijn voor eigen productie. Wat is anders dan het verleden is hoe ambitieus velen van hen blijken te zijn, niet om grote merken te maken of om miljoenen flessen te verkopen, maar om ambachtelijke hoge kwaliteit wijn te creëren die vol van karakter zijn en spreken over hun unieke regio.

Granada wijnen zijn in opkomst en schurken aan tegen D.O.G. , en een enkel Bodega heeft dit predicaat al.

Beroemde Spaanse wijn criticus José Peñin heeft dit gebied aangewezen als een van zijn belangrijkste up-and-coming gebieden in Spanje. "Houd een oogje op La Alpujarra van Granada," zei hij. "De wijnmakers zijn in staat om goede wijn te maken." Terwijl de productie hier klein is, profiteren de wijnen van de koudere nachttemperaturen, die rust geven aan de wijnstok en laat de zuurgraad en de complexiteit binnen de druif ontwikkelen.

Biologische wijn uit Andalusië

Een aantal bodega's leggen zich toe op biologische wijnbouw. Pagos de Indalia, Garcia Verdevique, Fuente Victoria en veel andere wijnmakers hebben één of meer biologische wijnen in het programma.

Één van de gebruikte technieken is de 'free flow juice' waarbij men gebruik maakt van de zwaartekracht. De wijndruiven vallen van een hoogte en barsten open, met als gevolg dat de eerste superzachte sappen uit de fermentatie komen. Eeen andere voorbeeld is de techniek gebruikt door Lajar de Primilla bij Cordoba, waar de wijn fermenteert in grote 'lajar's'. Dit zijn ingegraven kruiken van 10,000 liters waar een vuistdik gist , genoemd 'flor', op ligt. Daarna wordt de wijn op 3 etages Solara systeem gelegd. Het resultaat is een smaakvolle, ietwat sherry-achtige wijn. Een waar genot!

Door de kleinschalig, vaak ambachtelijk en waar mogelijk biologisch aanpak, zijn de prijzen van deze wijnen vaak hoger dan de gemiddelde slijterij of suprermarkt wijnen. Maar door de extra zorg die besteed is aan de samenstelling van de wijnen verkrijgt men een waardevoller product.

Kiezen voor een Granada wijn is als een schot in een roos . . . altijd raak!

Just Sublime is een importeur van deze verassende Andalusische kwaliteitswijnen. Gradus van Asch is een gepassioneerd wijnliefhebber en geniet bij voorbaat van uw genieten.

Just Sublime Huikenstraat 11 6015 RC, Neeritter Tel: +31 (0)475 47 26 91 Email: info@justsublime.nl KvK: 64821587 BTW: NL 112134981 B01
Heeft u vragen?

Leave this field empty